Friday, April 19, 2024
نام اثر: مقدمه‌ای بر نحوه بیان پروتئین‌های نوترکیب
پدیدآورندگان:
دکتر ایمان یوسفی جوان (عضو هیات علمی دانشگاه تربت حیدریه)
اسماعیل فاضلی (دانشجوی دکتری)
ناهید گرایلی (دانشجوی دکتری)
دکتر محسن نیازخانی
مشخصات نشر: تربت حیدریه: دانشگاه تربت حیدریه، انتشارات، 1399
مشخصات ظاهری: 234ص.: مصور
شابک: 6-833514-600-978
موضوعات کلیدی: نوترکیبی پروتئین‌ها، Recombinant Proteins
بیان پروتئین نوترکیب شامل مراحل انتقال ژن و بیان پروتئین جدید است. اگرچه انجام این مراحل ساده به‌نظر می‌رسد اما در رسیدن به این هدف موانع و مشکلاًت زیادی وجود دارد. در شروع فن‌آوری تولید پروتئین‌های نوترکیب فقط تعداد معدودی از موجودات زنده از قبیل باکتری اشرشیا کولی و مخمّر، به دلیل در دسترس بودن اطلاعات ژنتیکی و سیتولوژیکی بسیار از آن‌ها، بکار برده می‌شدند. با این حال در استفاده از آن‌ها، محدودیت‌ها و موانع خاصّی نظیر پردازش‌های پس از ترجمه پروتئین وجود دارد که پژوهش‌گران را وادار به انجام تحقیقات بیشتر به‌منظور یافتن جایگزین‌های مناسب برای این موجودات کرده است تا امکان بیان تعداد زیاد ژن‌های جدید به‌ویژه ژن‌های کدکننده پروتئین‌های پیچیده، نظیر داروها و هورمون‌ها فراهم گردد. باتوجّه به پیشرفت‌های قابل‌توجه در زمینۀ زیست‌فناوری طی سال‌های اخیر، تلاش‌های زیادی برای استفاده از این علم در زندگی بشر انجام شده است. در این سال‌ها تحقیقات گسترده‌ای در زمینۀ تولید پروتئین‌های نوترکیب انجام شده و جنبه‌های مختلف آن مورد بررسی قرار گرفته است.
در این کتاب جنبه‌های مختلف تولید انواع پروتئین‌های نوترکیب مورد بررسی قرار گرفته و با توجّه به اینکه اطلاعات گسترده‌ در مقالات گوناگون ارائه شده‌است، در کتاب حاضر سعی شده‌است که جدیدترین و آخرین یافته‌های تحقیقاتی در زمینه تولید پروتئین‌های نوترکیب ارائه گردد.
می‌توانید این اثر را از لینک زیر دریافت کنید.
دریافت کتاب

محمود قائمی زاده