۱۴۰۰ سه شنبه ۴ آبان
Tuesday, October 26, 2021
سال 1399، سال جهش تولید
جستجو
گروه پژوهشی به زراعی و به نژادی

باتوجه به تریپلویید بودن زعفران و عدم امکان انجام اصلاح به روش های معمول، ثبت و حفظ ژنوم زعفران ایران و محافظت از آن جهت حفظ جایگاه ایران در زعفران دنیا ضروری است. از این رو کارگروه پژوهشی تلاش می‌کند با ایجاد کلکسیون ارقام بومی و وحشی و مطالعه جمعیت های موجود زعفران،ارقام جدیدی را انتخاب و ارائه نماید که نسبت به شرایط اقلیمی متفاوت ایران سازگاری کافی را داشته و اثرات تغییر اقلیم بر آن کمتر تاثیر بگذارد.

 
اولویت های پژوهشی این گروه به شرح ذیل میباشد:

  • بررسی روش ها و پیامدهای ترسیب کربن در اراضی تحت کشت زعفران
  • اثر اصلاح کننده ها و پایدارکننده های خاک در بهبود عملکرد زعفران
  • بررسی اثر زعفران در فرآیند گیاه پالایی خاک و تصفیه آب و پساب
  • مکان یابی و استعدادیابی اراضی جهت توسعه کشت زعفران
  • تهیه بانک بنه (توده‌ها و اکوتیپ‌های مناطق مختلف زعفران‌کاری ایران و جهان)
  • وزن و تراکم مصرف بذر (بنه) در هکتار و حصول عملکردهای مطلوب
  • مدیریت آبیاری های بحرانی و اثرگذار در رشد و نمو و عملکرد کمی و کیفی
  • مدیریت بیماریهای قارچی، ویروسی و باکتریائی بویژه قارچی (مشکل عمده مناطق گرمسیر)
  • توسعه کشت و کار زعفران ارگانیگ و سالم
  • کنترل جوندگان (بویژه موش) با استفاده از رادیو موج ها و روش‌های بیولوژیکی
  • افزایش ماندگاری گل و روش‌های نوین خشک کردن کلاله (ارزش آفرینی)
  • توسعه مکانیزاسیون کاشت بذر (بنه )، داشت، برداشت و جداسازی اجزای گل زعفران
  • بررسی روش‌های امکان کاشت مجدد زعفران بعد از پایان دوره کاشت
  • بررسی و تعیین نیازهای غذایی زعفران بخصوص عناصر ریزمغذی و میکروارگانیسم‌های مفید
  • تعیین واکنش و آستانه تحمل زعفران به تنشهای غیرزیستی (به ویژه شوری و گرما)
  • بررسی فنی و اقتصادی تولید زعفران در شرایط کنترل شده
  • بررسی فنی و اقتصادی تولید زعفران با استفاده از منابع آبهای غیرمتعارف
  • بررسی کیفیت و میزان آلودگی زعفران و خاک به عناصر سنگین
  • بررسی ثبات عملکرد زعفران درطی زمان و پیش بینی عملکرد ان
  • سنتز سبز نانوذرات مختلف از زعفران و اجزا این گیاه
  • مدلسازی رشد زعفران با توجه به اثرات تغییر اقلیم.
  • ارزیابی عوامل موثر بر خلاء عملکرد و ارائه راهکارهای کاهش آن.
  • ارزیابی فنی و اقتصادی کشت مخلوط زعفران با سایر محصولات کشاورزی
  • ارائه روش های ممتاز در کاهش اثرات خود و دگرآسیبی زعفران
  • بررسی روش های بیوتکنولوژی در بهبود ژنتیکی زعفران
  • اثرات تغییر اقلیم بر کاشت، داشت و برداشت زعفران و راهکارهای مقابله با آن
  • نقش و کاربرد زعفران و اجزا آن در تغذیه و فیزیولوژی دام و طیور و آبزیان

تاریخ به روز رسانی:
1400/06/17
تعداد بازدید:
490
سایر خبرها
Powered by DorsaPortal