مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایهارزیابی قابلیت گلآوری بنههای زعفران (Crocus sativus L.) تحت شرایط مزرعهای و کنترلشده در منطقه دشت ساریفائزه زعفریان؛ عباس جلالی؛ حامد کاوه؛ فاطمه دلاورنیادوره ۱۱، شماره ۳ ، مهر ۱۴۰۲، صفحه ۲۲۷-۲۴۱https://doi.org/۱۰.۲۲۰۴۸/jsat.۲۰۲۳.۴۰۵۸۴۲.۱۴۹۴چکیده پژوهش حاضر بهمنظور دستیابی به بهترین شیوه کاشت و حصول حداکثر عملکرد گل و کلاله زعفران (Crocus sativus L.) در دشت ساری طی دو مرحله انجام شد. مرحله اول در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در طی سالهای ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بهصورت کرتهای خرد شده و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل عمق زهکش ... بیشترمشاهده مقاله اصل مقاله ۶۷۶.۶۶ K
مقاله علمی پژوهشی سایر موضوعات مرتبط با زعفرانتاثیر کودهای زیستی بر عملکرد و برخی ویژگیهای ریختشناسی زعفران (Crocus sativus L.)شیما عبدالشاه؛ داود بخشی؛ محمدباقر فرهنگیدوره ۱۱، شماره ۳ ، مهر ۱۴۰۲، صفحه ۲۴۳-۲۵۵https://doi.org/۱۰.۲۲۰۴۸/jsat.۲۰۲۳.۴۰۷۶۴۴.۱۴۹۷چکیده کودهای زیستی با پویاسازی عناصر معدنی، نیاز به کودهای شیمیایی را کاهش میدهند و منجر به افزایش عملکرد میشوند. ازاینرو با توجه به اهمیت افزایش عملکرد زعفران، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی اداره منابع طبیعی سمنان در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل کودهای زیستی فروزینکبارور، ... بیشترمشاهده مقاله اصل مقاله ۶۲۱.۴۸ K
مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایهاثر محلول پاشی نیترات پتاسیم و تنظیم کننده رشد فورکلرفنورن بر عملکرد گل و بنه زعفراننسیم رضوانی؛ مجید پوریوسف؛ افشین توکلیدوره ۱۱، شماره ۳ ، مهر ۱۴۰۲، صفحه ۲۵۷-۲۸۰https://doi.org/۱۰.۲۲۰۴۸/jsat.۲۰۲۳.۳۵۲۸۸۹.۱۴۷۷چکیده زعفران از گیاهان بومی و ارزشمند ایران است که مصرف صحیح عناصر غذایی و تنظیمکنندههای رشدی، در رشد و نمو و تولید محصول آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر غلظتهای مختلف فورکلرفنورن و نیتراتپتاسیم بر خصوصیات بنههای دختری و عملکرد زعفران میباشد. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی ... بیشترمشاهده مقاله اصل مقاله ۹۸۰.۶۱ K
مقاله علمی پژوهشی زیست فناوری، ژنتیک و اصلاح نباتاتهمسانهسازی و بررسی بیوانفورماتیکی ژن UGT در زعفران(Crocus sativus L.) ایرانمحمد جواد حبیب زاده؛ سید مهدی زیارت نیا؛ ابراهیم دورانی علیاییدوره ۱۱، شماره ۳ ، مهر ۱۴۰۲، صفحه ۲۸۱-۳۰۰https://doi.org/۱۰.۲۲۰۴۸/jsat.۲۰۲۳.۴۰۳۷۰۴.۱۴۹۲چکیده آپوکاروتنوئیدها عامل ارزش اقتصادی در گیاه زعفران هستند، بنابراین جداسازی و مطالعه ژنهای درگیر در متابولیسم آپوکاروتنوئیدها از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این تحقیق، باتوجه به اهمیت ژن CsUGT در بیوسنتز کروسین و به منظور شناخت بیشتر خصوصیات پروتئین CsUGT، اقدام به جداسازی، همسانهسازی و انتقال این ژن به باکتری E.coli سویه DH۵α شد. ... بیشترمشاهده مقاله اصل مقاله ۹۷۰.۶۴ K
مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایهبررسی ردپای آب محصول زعفران در دشت بیرجند تحت شرایط تغییر اقلیمفریبا نیرومند فرد؛ عباس خاشعی سیوکی؛ سید رضا هاشمی؛ خلیل قربانیدوره ۱۱، شماره ۳ ، مهر ۱۴۰۲، صفحه ۳۰۱-۳۲۰https://doi.org/۱۰.۲۲۰۴۸/jsat.۲۰۲۳.۴۱۳۸۴۷.۱۵۰۶چکیده بررسی و شناسایی میزان آب واقعی استفاده شده برای محصولات مختلف کشاورزی از اهمیت ویژهای برخوردار است و با در نظر گرفتن چنین ارزیابیهایی میتوان راهکارهای مناسبی جهت کاهش مصرف آب کشاورزی ارائه داد که دارای اهمیت بالایی است. شاخص ردپای آب به عنوان یک شاخص جهانی مقدار واقعی آب مصرفی محصولات را براساس شرایط و اقلیم هر منطقه نشان ... بیشترمشاهده مقاله اصل مقاله ۸۱۵.۲۲ K
مقاله علمی پژوهشی کشاورزی و علوم پایهاثرات دگرآسیبی و ضد قارچی عصاره آبی اندام های زعفران (Crocus sativus) بر خصوصیات جوانهزنی و رشد گیاهچه خاکشیر تلخ (Sisymbrium irio) و رشد قارچ فوزاریوم (Fusarium solani)زهرا توکلی؛ مهدی جهانی؛ حسین حمامیدوره ۱۱، شماره ۳ ، مهر ۱۴۰۲، صفحه ۳۲۱-۳۴۱https://doi.org/۱۰.۲۲۰۴۸/jsat.۲۰۲۳.۴۰۹۲۲۸.۱۴۹۹چکیده با هدف ارزیابی خاصیت دگرآسیبی و قارچکشی عصاره برگ و بنه زعفران بر خصوصیات جوانهزنی و رشدی علفهرز خاکشیر تلخ و قارچ فوزاریوم سولانی آزمایشهای مستقل بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا ًتصادفی با چهار تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در سال ۱۴۰۱ انجام شد. عامل اول آزمایش دگرآسیبی شامل دو نوع اندام زعفران (برگ و بنه) و عامل ... بیشترمشاهده مقاله اصل مقاله ۷۴۶.۵۲ K