۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۳ ارديبهشت
1401/09/05
مصاحبه دکتر حسن فیضی، رئیس پژوهشکده زعفران با روزنامه شهرآرا
اجرای دقیق الگوی کشت
عضو هیئت علمی گروه تولیدات گیاهی دانشگاه تربت حیدریه در گفت و گو با شهرآرا با بیان اینکه الگوی کشت در بسیاری از کشورها به منظور استفاده بهینه از منابع آبی و نهاده های کشاورزی در حال اجراست، می گوید: علاوه بر ابلاغ الگوی کشت، نحو صحیح اجرا بسیار مهم است. اگر در اجرا همه جوانب در نظر گرفته نشود، ابلاغ صرف نمی تواند آن گونه که انتظار می رود، کمکی به بخش کشاورزی بکند.
دکترحسن فیضی می افزاید: به عنوان نمونه بحث تورمی یکی از مسائلی است که باید در اجرای الگوی کشت مورد توجه قرار بگیرد.در واقع زمانی که قیمت نهاده های دامی و هزینه های تولید مانند هزینه های خرید کود، علف کش ها و آفت کش ها به دلیل تورم مدام افزایش پیدا کند، این مسئله سبب می شود تا کشاورز به سمت محصولاتی برود که بتواند هزینه های او را تأمین کند. براین اساس در زمانی که قرار است الگوی کشت اجرا شود،در سطح کلان هم باید مسئله کنترل هزینه های کشاورزان مورد توجه قرار بگیرد. وی با بیان اینکه برای الگوی کشت موفق بادی عوامل اقلیمی هر منطقه در نظر گرفته شود، می گوید: الگوی کشت باید براساس مزیت های نسبی هر منطقه تعیین شود اما اکنون نبود این مسئله سبب شده است تا یک سال به عنوان نمونه، تولید سیب زمینی یا گوجه افزایش زیادی داشته باشد و در یک سال با کمبود تولید روبه رو شویم یا هندوانه در مناطقی که دارای مشکل آبی هستند، کشت شود. وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی بر روند ساخت و سازها نظارت می کند، می گوید: در کشاورزی نیز با توجه به نیروهای متخصصی که در این حوزه داریم باید به این سمت حرکت کنیم. در واقع باید از طریق ورود دانش علمی به حوزه بهره برداری سعی کنیم تا عملکرد را در هر هکتار افزایش دهیم. این مسئله می تواند در اجرای موفق الگوی کشت کمک زیادی بکند. وی تاکید می کند: اجرای موفق الگوی کشت می تواند سبب صرفه جویی در مصرف آب شود.